Tai chi – concentratie én gratie

 

U  kent de beelden ongetwijfeld:  vitale (oudere) Chinezen die met z’n allen sierlijke bewegingen maken met handen, armen en benen. Synchroon als in éen vloeiende en gracieuze beweging van het lichaam.  Die techniek is beter bekend onder de naam Tai chi.  En die gezonde bewegingsstijl kunt ook ú leren, bij Taiji Roos in Parkstad. Grondlegger en geduldig leermeester Silvester Roos heeft zich al vanaf zijn jeugd bekwaamd in de vele Oosterse bewegingsvormen.

Naast sierlijkheid biedt de oude Oosterse bewegingstechniek Tai chi veel meer. Zo heeft wetenschappelijk onderzoek bevestigd dat door regelmatige beoefening stress vermindert, het evenwicht in het lichaam zich herstelt en de souplesse van de spieren verbetert. Tai chi  gaat namelijk uit van de complete mens, waarbij de nadruk ligt op de integratie van lichaam, geest en ziel. Zo vormt Tai chi een goed tegenwicht voor de hectiek van (onze Westerse) alledag. En als u zich de techniek – bijvoorbeeld de 6 minuten durende 24 basisvormen –  eenmaal heeft eigengemaakt, dan kunt u deze zelf op elke moment van de dag uitvoeren.

Diverse stijlen
Bij Taiji Roos begint u dus met de ‘24’, wekelijks 1 of 2 uur. In dat basisprogramma echter zitten ook al andere gymnastische oefeningen (zoals Qi Gong) of ademhalingsoefeningen. Eenmaal gevorderd, kunt ook kennismaken met uitgebreidere Tai chi-vormen (32, 42, 48 en 88) of bewegingstechnieken met traditionele Chinese wapens of waaier.

Meer informatie

Vanaf september starten wederom beginnersgroepen. Wilt u meer hierover weten, ga dan naar de  pagina :  lesschema   .  Daar vindt u ook de tijden en locaties van het wekelijkse lesprogramma in Parkstad. Natuurlijk mag u ook eens vrijblijvend komen kijken.

 

Voor meer informatie:

Tel.: 045 546 14 06
Email: silvester@taijiroos.nl

over:

- Tai Chi lessen                                                                                                          
- Tai Chi workshops voor bedrijven
- Tai Chi demonstraties.

 

Referenties:

- HogeSchool Zuid Heerlen
- Open Universiteit Heerlen
- ArboDienst Geleen
- DSM Geleen
- Sabic Geleen
- Atrium Heerlen
- Eipa Maastricht
- Vigor Orbis
- Licom
- Ouderen Welzijn Beek
- Ouderen Orgasnisatie Impuls Kerkrade
- Gemeente Heerlen